Privacyverklaring Peter Hoffman

PRIVACYVERKLARING PETER HOFFMAN

Peter Hoffman gevestigd te Hilversum en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 60960167, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement legt uit hoe Peter Hoffman met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

  1. Toepassing
    Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie Peter Hoffman persoonsgegevens verwerkt:
    1. (potentiële) patiënten;
    2. bezoekers aan de praktijk van Peter Hoffman
    3. bezoekers van www.spel55.nl;
    4. sollicitanten;
    5. alle overige personen die met Peter Hoffman contact opnemen of van wie Peter Hoffman persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van zijn medewerkers.
  2. Verwerking van persoonsgegevens
    Peter Hoffman verwerkt persoonsgegevens die:
    1. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking, bijeenkomst of via een e-health contact), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
    2. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
    3. tijdens een bezoek van een betrokkene aan de website van Peter Hoffman zijn gegenereerd, zoals het IP-adres, het surfgedrag op de website (zoals gegevens over het eerste bezoek, vorige bezoek en huidige bezoek, de bekeken pagina’s en de wijze waarop door de website wordt genavigeerd) en op welke onderdelen daarvan de betrokkene klikt;
  3. Doeleinden verwerking
    Peter Hoffman verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
    1. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
    2. het beoordelen en afhandelen van een inschrijving of aanmelding;
    3. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;
    4. het nakomen van wettelijke verplichtingen;
    5. het bijhouden van gebruikersstatistieken. Gebruikersstatistieken van de website voorzien in informatie over de aantallen bezoekers, de duur van het bezoek, welke delen van de website worden bekeken en het klikgedrag. Het gaat om generieke rapportages, die niet herleidbaar zijn tot individuele bezoekers;
  4. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk
    Mijn website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via hier elders vermeld e-mailadres, dan verwijder ik deze informatie.
  5. Geautomatiseerde besluitvorming
    Peter Hoffman neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Peter Hoffman) tussen zit.
  6. Rechtsgrond
    Peter Hoffman verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:
    1. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
    2. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
    3. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;
    4. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.
  7. Verwerkers
    Peter Hoffman kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Peter Hoffman persoonsgegevens verwerken. Peter Hoffman sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt. Bedrijven met wie ik samenwerk zijn Medicore (patiëntendossier), Qualiview/Reflectum (effectmetingsonderzoek), Vecozo (verplichte COV check), Karify (platform voor E-Health en beveiligd e-mailen) en Zorgmail voor het beveiligd communiceren met verwijzers.
  8. Persoonsgegevens delen met derden
    Peter Hoffman deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. Peter Hoffman deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.
  9. Doorgifte buiten de EER
    Peter Hoffman geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt Peter Hoffman ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).
  10. Hyperlinks
    De website bevat hyperlinks naar websites van derden. Peter Hoffman is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze websites en is evenmin verantwoordelijk voor het privacybeleid en het gebruik van cookies door deze websites. Lees hiervoor de privacyverklaring, indien aanwezig, van de website die je bezoekt.
  11. Bewaren van gegevens
    Peter Hoffman bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. Peter Hoffman hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:
    1. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
    2. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
    3. gegevens van medewerkers en zzp’ers, anders dan (financieel-) administratieve gegevens: 5 jaar na uitdiensttreding respectievelijk na het einde van de overeenkomst van opdracht;
    4. gegevens van sollicitanten: 6 maanden na afronding van de sollicitatieprocedure;
    5. bezoekers van de website: 5 jaar na het laatste bezoek aan de website, tenzij eerder bezwaar wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan.
  12. Wijzigingen privacystatement
    Peter Hoffman kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van Peter Hoffman gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.
  13. Rechten, vragen en klachten
    U hebt het recht Peter Hoffman te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met Peter Hoffman door te bellen naar 035-6836083. Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop Peter Hoffman persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met Peter Hoffman door te bellen naar 035-6836083. Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).